Wijn(en) Informatie

Geïnteresseerd in één van onze wijnpakketten of kerstpakketten inclusief wijn? Maar heb geen idee welke wijn je moet kiezen? We hebben onze wijnleverancier gevraagd om een verhelderende omschrijving van elke wijn. Op deze manier is iedereen in staat om een mooie wijn voor zijn pakket uit te kiezen. In de onderstaande tekst vind je het overzicht met daarin rode & witte wijnen, alcoholvrije wijnen, rosé, bubbels en 25cl opties.

Exclusieve Wijnen

Nabygelegen Scaramanga - Rood
Krachtige rode wijn gemaakt van maar liefst 4 druivenrassen: Cabernet Sauvignon die de volle en elegantie aan de wijn geeft. Merlot die een sappig en rond geheel brengt, terwijl de Malbec druiven zorgen voor een aromatisch en krachtige structuur. De Tempranillo geeft de wijn zijn spicy en leerachtige karakter.

Nabygelegen Scaramanga - Wit
Stoere wijn gemaakt van een blend van Chardonnay, Chenin Blanc en Verdelho druiven. Niet een blend die je dagelijks tegen komt. De Verdelho geeft een spannend geheel aan deze wijn. Op het achter etiket staat Verdelho omschreven als Spanish spice en oak, en daar is niets aan gelogen! De Chenin blanc geeft de wijn het ronde en volle karakter waar de Chardonnay zorgt voor het kenmerkende citrusfruit.

Preignes le Neuf - Rosé
De toprosé van Preignes le Neuf! Een frisse en wel zeer elegante rosé met prachtig perzik- en citrusfruit, exotisch fruit, witte bloemen.

SnowMountain Vonkel Chenin Blanc - Bubbels
Honing, witte perzik en hints van ananas worden aangevuld met hartige tonen van geroosterde amandel en geroosterde brioche. Een fijne mousse en verfrissende zuren zorgen voor een opmerkelijk verfrissende drinkervaring.

 

Luxe Wijnen

Colle Corviano Montepulciano - Rood
Deze Colle Corviano Montepulciano is een wijn die “op het fruit is gemaakt”. Een uitdrukking die gebruikt wordt om aan te geven dat het een hele fruitige rode wijn is. Een wijn die je het liefst een beetje jong drinkt en in de zomer zelfs een beetje terug koelt. De smaak is zeer fruitig, denk daarbij aan jong en fris rood fruit, een beetje kruidig maar niet te uitgesproken en een hint van vanille die van de 6 maanden houtrijping komt. De Montepulciano geeft een rode wijn met veel smaak maar niet de harde tannine. Elegant, sappig, smaakvol en toegankelijk.

Colle Corviano Pinot Grigio - Wit
De Colle Corviano Pinot Grigio is licht, fruitig met mooie tonen van rijpe appels en peren. Dit gecombineerd met een fijne zuurgraad maakt de wijn in de afdronk heerlijk zacht. Licht floraal met fijne kruiden houden de spanning er in.

Cuvee Garrique - Rosé
Een frisse en wel zeer elegante rosé met prachtig perzik- en citrusfruit, exotisch fruit, witte bloemen.

l’Anae Cava Brut - Bubbels
De l’Anae Cava Brut is een overtuigende Cava! Met een heldere, sprankelende lichtgele kleur en een fijne mousse. In de geur hooi, citrus en witte bloesem. De bubbel is levendig, verfijnd en blijft lekker natintelen. En de smaken komen overeen met de geuren. Deze Cava is lekker fris, droog en lichtvoetig van karakter.

 

Alcoholvrije Wijnen

Voor de liefhebber van een luxe pakket zonder alcohol, hebben wij meerdere alcoholvrij wijnen. Wil je graag een van de onderstaande wijnen in het pakket verwerken, neem dan contact met ons op.

Aldea Wit Verdejo
Aldea Roos Temperanillio
Aldea Sparkling Muscat

 

Wijnen 20-25 cl

In plaats van één grote fles wijn, is het ook mogelijk om meerdere kleine flessen te kiezen. Zo kan je genieten van meerdere soorten wijn! Wil je graag een van de onderstaande wijnen in het pakket verwerken, neem dan contact met ons op.

Finarius Chenin blanc wit - 25 cl 
Finarius Syrah rood - 25 cl 
La Gioiosa Mousserend Prosecco - 20 cl