Utrechtse Partners

Samen met diverse partnes uit de provincie Utrecht zijn we aan de slag gegaan om de mooiste streekproducten te selecteren voor als cadeau of direct bij jou op de plank.

Banketbakkerij Theo Blom

In hun pand aan de Zadelstraat is al sinds 1882 een banketbakkerij gevestigd. Vooral door hun specialiteit: de Domtorentjes, werd de bakkerij een grote naam in Utrecht. Maar ook de Utrechtse sprits die volgens het recept van Pieter Bergman uit 1888 worden gemaakt zijn razend populair. De staven sprits worden gespoten met de oude stalen bus van bakker Bergman en smaken een beetje zout. Dat maakt het nou zo lekker!

Botersprits - Theo Blom | Borrelpakketten.com

 

Oude Gracht Kaas van de Kaasfabriek

De “Oude Gracht kaas" wordt gemaakt in de kaasfabriek van De Graafstroom. Deze zuivelfabriek staat midden het prachtige poldergebied de Alblasserwaard in het plaatsje Bleskensgraaf. Deze coöperatieve kaasfabriek maakt al kaas sinds 1908. De “Oude Gracht” wordt gemaakt naar een exclusieve receptuur. Vier weken na productie verlaten de kazen de zuivelfabriek om in een authentiek kaaspakhuis op natuurlijke wijzen 52 weken te rijpen. Veel boeren die hun verse melk leveren aan De Graafstroom hebben hun boeren bedrijf rondom

Oude Gracht Kaas | Borrelpakketten.com 

 

Schulp Fruitkenners

Als pachtboer begint Albertus Schulp in 1861 op één hectare grond in Breukelen langs de rivier de Vecht. Vijf generaties Schulp groeien op als fruittelers, op diezelfde grond en langs diezelfde rivier. In 1995 besluit Albert Schulp om zich naast het fruittelen ook toe te leggen op het maken van sap. Een goede keuze, want sinds dat jaar maakt Schulp het pure en natuurtroebele sap dat je van ze kent.

Schulp Hollandse Appelsap | Borrelpakketten.com Schulp Appels & Vlierbessen Sap | Borrelpakketten.com Schulp Hollandse Perensap | Borrelpakketten.com

De Koekfabriek

Alle (h)eerlijke Koekies van De Koekfabriek worden met de hand gebakken door wel heel bijzondere bakkers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met deze koek geef jij ze een kans terug te keren in de maatschappij. Koek eten was nog nooit zo lekker én sociaal!

Havermout Koek - Koekfabriek | Borrelpakketten.comBrownie - Koekfabriek | Borrelpakketten.com

 

Mesjokke Chocolade

De cacao van Mesjokke verkrijgen ze door ‘Direct Trade’ wat betekent dat ze de bonen direct bij de cacaoboeren inkopen. De boeren krijgen een eerlijke prijs en zij weten precies waar de bonen vandaan komen, hoe ze zijn behandeld, wie ze heeft geplukt én dat ze van een fantastische kwaliteit zijn. Bovendien werken ze enkel met ‘specialty cacao’: bijzondere cacaotypes die de meest diepgaande en prikkelende smaken aan de repen geven. In hun fabriekje in Utrecht verwerken ze de rauwe bonen tot een reep, waarbij elke stap in het productieproces – van het roosteren tot en met het inpakken – zelf wordt uitgevoerd. Klabats!: een bean-to-bar chocolade met een cacaobeleving waar je wild van wordt.

Mesjokke Stardust 40gr Chocolade | Borrelpakketten.comMesjokke Stardust 40gr Ingrendiënten | Borrelpakketten.com

 

De Notenwinkel van Zeist

De Notenwinkel van Zeist is al ruim 40 jaar een begrip in Zeist en uiteraard dé winkel voor uw verse noten, zuidvruchten, chocolade, koffie en thee. Ze streven altijd naar kwaliteit, klantvriendelijkheid en beleving. 

Luxe Notenmix - Notenwinkel van Zeist | Borrelpakketten.comMaximus Brouwerij

In haar brouwerij brouwt Maximus met stoom ambachtelijke bieren op haar eigen koperen installatie. De basis van de bieren wordt gevormd door zuiver water, gerst, hop en gist. Dit maakt al haar speciaalbieren tot een puur en echt product. De brouwers zorgen in haar professionele brouwerij voor een constante hoge kwaliteit. 

De koperen ketels waarin ze het bier brouwen, maar ook de afvulketels en de lagertanks zijn te bewonderen vanuit hun proeflokaal. De brouwers werken met veel passie aan hun vaste bieren, seizoensbieren en specials. Overdag zie je ze druk aan het werk. Ze hebben hun sporen verdiend met brouwen en de Maximus bieren hebben verschillende prijzen gewonnen, maar de brouwers staan niet stil en leren nog elke dag bij.

Van de bostel, een restproduct van het brouwen, gaat een deel naar lokale boeren als paardenvoer en een deel naar de Utrechtse bakkerij Bond & Smolders voor hun heerlijke en gezonde bostelbrood.

Maximus Brouwerij Bieren | Borrelpakketten.com 

Bijenbaas

Bijenbaas doet het anders. Ze winnen honing uit de Nederlandse natuur, en die honing wordt verwerkt door mensen die er om goede redenen mee bezig willen zijn. Bijenbaas houdt bijen in de natuur. Ze gebruiken geen schadelijke middelen en ze brengen de bijen niet naar fruittelers en andere kwekers die wel met chemische gewasbescherming werken. Zij reizen überhaupt niet met de bijenvolken. Elke pot honing is terug te leiden naar de plek waar de bijen hun eigen gang zijn gegaan. Vanuit de bijenraat gaat de honing direct het potje in. 

Bijenbaas Honing

Twisted Jams

Utregse jams, chutneys en relish van tweedekans fruit en groente.

Te groot, te klein, te krom of gewoonweg te lelijk voor de verkoop. Veel groente en fruit belandt daardoor in de afvalbak, terwijl een kromme paprika net zo lekker smaakt als een rechte. Dat goed voedsel weggaat is natuurlijk te twisted voor woorden! En door te betalen voor onze grondstoffen proberen wij de gehele keten te verduurzamen. Get Twisted en wordt onderdeel van de oplossing in plaats van het probleem!

Ambachtelijk, spannend, lekker, duurzaam en echt Utrechts!

Twisted Jams Utrecht | Borrelpakketten.com

 

Alexanderhoeve Hoogzandveld

Franchisenemer Vincent levert met zijn kaasspeciaalzaak in Nieuwegein een van de belangrijkste ingrediënten voor een goed borrelpakket: de tapenades! Vincent nam deze delicatessenzaak op zijn 23e al over met de rijke kennis die je verwacht van een kaasspeciaalzaak. Inmiddels is Vincent met meer dan vijf jaar ervaring een bekend gezicht in Nieuwegein.

 

De Bakkerie Bunschoten-Spakenburg

De lekkerste kerststollen komen bij De Bakkerie vandaan. Ambacht is verweven met hun geschiedenis. Je ziet het terug in het afwegen van het meel, het rollen van bollen, de mensenhanden die de broden controleren en zaden. Die mix van authenticiteit en kennis van zaken gebruiken zij om te innoveren met producten, want de wereld staat niet stil. Zo bieden ze ambachtelijke, luxe en kwaliteitsproducten.

Ambachtelijke Kerststol